Internet Projectmanager

Internet projectmanager / e-commerce projectmanager

Zoekt u een e-commerce projectmanager of internet projectmanager die uw doelstellingen kan waarmaken in de driehoek van commercie, organisatie en automatisering?

Iemand die rekening houdt met alle aspecten van e-commerce, zowel in brede zin als specifiek voor uw organisatie? Een projectmanager die e-commerce binnen uw onderneming kan professionaliseren en de toegevoegde waarde ervan kan realiseren? Dan is Ecomfactory u graag van dienst.

scroll naar boven

E-commerce netwerk

Edzo Braaksma, 1 van de managing partners van Ecomfactory, is zelf een ervaren internet projectmanager en programmamanager. Hij beschikt bovendien over een sterk en gevarieerd netwerk.

Speciaal voor deze professionals heeft Ecomfactory een LinkedIn-groep aangemaakt: E-commerce Project Managers. Heeft u interesse om tot dit netwerk toe te treden, meldt u zich dan aan voor deze groep op linkedin.

scroll naar boven

Vragen over e-commerce

Elke organisatie kent wel een eigen definitie van e-commerce. Het is dan ook een zeer breed begrip, dat inmiddels zowel binnen commerciele organisaties zijn weg heeft gevonden als bij de overheid en in de non-profitsector.


Voor elke organisatie is het van belang duidelijkheid te scheppen over de betekenis van de term e-commerce, zodat de communicatie tussen alle betrokkenen soepel en probleemloos verloopt. Voor dit proces kan ter ondersteuning een professional worden ingeschakeld, maar zelfs dan is het verstandig dat u uw eigen definitie al heeft vastgesteld.

Het op tijd definieren van dit begrip helpt ook bij het beantwoorden van de vraag wat voor soort projectmanager u wellicht nodig heeft. Het feit dat u e-commerce combineert met een project betekent bijvoorbeeld niet altijd dat u een gespecialiseerde e-commerce projectmanager of programmamanager nodig zal hebben.

 

En vergeet niet: om optimale ondersteuning te kunnen bieden in het verder invullen van de business case is het belangrijk dat de projectmanager zo vroeg mogelijk bij het proces betrokken wordt.

scroll naar boven

E-commerce specialisaties

E-commerce is een breed en gevarieerd veld. Zaken waar u aan kunt denken, zijn:

 

  • Search Engine Optimization (SEO): het optimaliseren van uw website om beter zichtbaar te worden bij zoekmachines en zo onbetaald bezoekers te trekken.
  • Search Engine Advertising (SEA): het plaatsen van (betaalde) advertenties om bezoekers naar uw website te laten komen.
  • Redesign: het (her)ontwikkelen van uw website, met aandacht voor zowel de voorkant (usability) als de achterkant (techniek).
  • Usability: onderzoeken hoe bezoekers uw website ervaren en of dit verbeterd kan worden.
  • Booking engines (IBE): de digitale techniek die klanten in staat stelt online te bestellen/kopen.
  • Content Management System (CMS): het systeem waarin u de inhoud (content) van uw website beheert.
  • Content: de inhoud van uw website zoals teksten en beeldmateriaal.
scroll naar boven

E-commerce oplossingen

Edzo is momenteel met meerdere partijen in gesprek om klanten nieuwe mogelijkheden te bieden om oplossingen snel en met de gewenste kwaliteit te realiseren. Hoe complexer het project, des te meer reden om een goede e-commerce of internet projectmanager in te schakelen.

De informatie op deze pagina's geeft u waarschijnlijk wat om over na te denken. Ecomfactory is altijd graag bereid om uw vragen te beantwoorden. Dus wilt u meer weten? Neem dan telefonisch contact op via +31 624454022 of per e-mail via info@ecomfactory.com.

scroll naar boven

e-commerce project-manager, interim directeur e-commerce, programma-manager e-commerce, internet projectmanager, web projectmanager, online projectmanager, senior projectmanager, onafhankelijke projectmanager, scrum master, procesmanager, senior adviseur projecten, redesign website luchtvaart,  content management system,  internet booking engine, quick scan project,  product owner, client management system,  contract systeem, quick scan, redesign website tour operator, search engine optimization, strategie bepalen en implementeren, conversie, fulfillment, infra-structuur, search engine advertising

scroll naar boven